Iedereen herkent het wel. Waar je ook bent of wat je ook doet, je telefoon ratelt maar door dankzij de vele berichten die binnen komen in de whatsapp groepen waarin je deelneemt. Lees hier hoe je deze soms vervelende meldingen heel gemakkelijk kunt uitschakelen!

Het probleem doet zich niet voor wanneer je bijvoorbeeld slechts deelneemt aan één of twee groepen. Uiteraard, ook dan kan het voor komen dat er bij “hot news” even de nodige berichtjes heen en weer gestuurd worden maar binnen afzienbare tijd is de rust weder gekeerd. Neem je echter deel aan meerdere groepen dan kan het soms vervelend worden hoe vaak je smartphone trilt, piept en of het scherm oplicht dankzij de berichtjes die maar binnen blijven stromen.

Groepsgesprekken zijn erg handig om zaken met vrienden en of familie te bespreken en te delen. Neem je echter ook deel aan groepen waar louter onzin en veel ongein heen en weer verstuurd loopt dan kun je sinds de laatste update van whatsapp de meldingen die je normaliter voor deze groep ontvangt permanent uitschakelen. Alleen wanneer je whatsapp opent zie je het eventuele aantal nieuwe berichten in de desbetreffende groep en kun je deze bekijken!

Meldingen uitzetten voor een specifieke groep is heel eenvoudig. Je wijzigt deze instelling niet in het hoofdmenu van whatsapp maar je dient allereerst naar de desbetreffende groep toe te gaan. Vervolgens klik je in de whatsapp groep op de home knop van je smartphone. Kies daar voor de optie dempen. Vervolgens kun je hier aan geven hoe lang je de meldingen voor deze groep wilt dempen. Tot slot vink je de optie meldingen weergeven uit en sluit je af door op OK te klikken.

Via bovenstaande instructie kun je voor elke groep zelf bepalen of je wel of geen meldingen wilt ontvangen. Op deze manier kun je whatsapp zo inrichten dat je alleen notificaties ontvangt van de groepen die je daarvoor in aanmerking vind komen. Zo voorkom je dat je smartphone 24/7 knippert en trilt.

Leave a Reply