Samsung heeft gisterenavond in de vooravond de de MWC in Barcelona haar nieuwe vlaggenschip gepresenteerd. Naast de Samsung Galaxy S6 werd ook de Samsung Galaxy S6 Edge gepresenteerd. Beide toestellen zullen vanaf 10 april in Nederland verkrijgbaar zijn.

Wat als eerste opvalt aan de nieuwe S6 is het uiterlijk. Dit keer heeft Samsung gekozen voor metalen randen en een achterkant van glas. Hierdoor ziet het toestel er gelijk al een stuk luxer uit. Daarnaast beschikt de Samsung Galaxy S6 over Gorilla Glass 4 waardoor het toestel goed bestemd is tegen kras- en valschade.

Samsung Galaxy S6 GoldDe Samsung Galaxy S6 heeft een schitterend 5.1 inch Super AMOLED scherm met QHD resolutie van 2560×1440 pixels. Hiermee heeft het scherm een pixeldichtheid van 577 ppi.

Samsung heeft dit keer niet gekozen voor een Snapdragon chipset maar komt dit jaar met haar eigen Exynos Octa chip die bestaat uit 4 krachtige 2.1 GHz Cortex-A57 kernen en 4 zuinigere 1.5 GHz Cortex-A53 kernen. Dit zou moeten zorgen voor uitmuntende prestaties en een verbeterde accuduur.

Het interne geheugen van de Samsung Galaxy S6 bedraagt 3GB en het opslaggeheugen varieert van 32GB tot 128GB. Het nadeel ten opzichte van de Samsung Galaxy S5 is dat het geheugen niet uitbreidbaar is.

De camera aam de achterzijde van de Samsung Galaxy S6 heeft net als de camera in de Samsung Galaxy S5 16 megapixels. Echter is de camera volgens Samsung een stuk verbeterd. Zo is de lichtgevoeligheid van de lens vergroot van f/2.2 naar f/1.9 en is de lens uitgerust met optische beeldstabilisatie. Naast de 16 megapixel camera aan de achterzijde heeft de Galaxy S6 een 5 megapixel selfie camera aan de voorzijde.

Wat misschien wel één van de weinige minpunten is is de accu. De capaciteit van de accu bedraagt slechts 2550 mAh. Het moet nog maar blijken of dit voldoende is om bij normaal gebruik de dag vol te maken. Ook is de accu niet verwisselbaar. Wat weer wel een pluspunt is is dat de Samsung Galaxy S6 draadloos op te laden is.

De Samsung Galaxy S6 zal draaien op Android 5.0.2. Lollipop met daaroverheen haar eigen Touchwiz interface. Deze interface is door Samsung lichter gemaakt waardoor alles net weer wat sneller werkt dan voorheen.

Samsung Galaxy S6 Edge BlackNaast de Samsung Galaxy S6 zal Samsung dus ook komen met de Samsung Galaxy S6 Edge. Dit toestel is qua specificaties nagenoeg gelijk aan de de Samsung Galaxy S6 maar heeft aan beide zeikanten een gebogen rand waarin extra informatie en apps getoond kunnen worden.

Zowel de Samsung Galaxy S6 en de Samsung Galaxy S6 Edge zijn vanaf 10 april verkrijgbaar in Nederland. De Samsung Galaxy S6 krijgt een adviesprijs mee van €699 en de Edge varient is met €849 een stuk duurder. Op zoek naar een goedkoop Samsung Galaxy S6 abonnement of Samsung Galaxy S6 Edge abonnement? Vergelijk dan op onze productpagina’s alle aanbiedingen.

Leave a Reply