De Samsung Galaxy S6 is sinds zijn introductie, ongeveer een maand geleden, erg in trek onder de consument. Volgens eerste verkoopcijfers heeft Samsung al ruim 10 miljoen exemplaren van de zeer fraaie Samsung Galaxy S6 verkocht!

Wanneer Samsung deze mijlpaal precies heeft bereikt is niet geheel duidelijk. Ook kon een Samsung-medewerker niet bevestigen of ontkrachten of de verkoop van de Samsung Galaxy S6 Edge toestellen mee geteld zijn in bovenstaande aantallen. Wel is het zeker dat de Samsung Galaxy S6 meer verkocht is in de eerste periode dan zijn voorgangers, de Samsung Galaxy S4 en Samsung Galaxy S5.

De verkoop van de Samsung Galaxy S6 ging 10 april 2015 van start. Het is overigens niet zo dat de Galaxy S6 zijn voorgangers enorm overtreft, want die waren ook gigantisch populair na introductie. Na introductie zou echter de verkoop van de Samsung Galaxy S5 enigszins gestagneerd zijn, waardoor deze uiteindelijk niet kon tippen aan de Samsung Galaxy S4. Dit had met name te maken met het feit dat de specificaties van de Samsung Galaxy S5 minder spectaculair waren dan verwacht en het toestel daardoor niet significant beter was dan de Samsung Galaxy S4.

Volgens professionals en analisten zal Samsung van de S6 ongeveer zo’n 50 tot 70 miljoen exemplaren gaan verkopen. Het Samsung Galaxy S6 abonnement is verkrijgbaar vanaf ongeveer €35,- per maand met een gratis toestel. Een deal waarmee de meeste consumenten zich wel kunnen verenigen.

Leave a Reply