Het nieuwe vlaggenschip van LG, de LG G4 ligt volgens The Korea Herald eind april in de schappen.

Als de geruchten blijken te kloppen zou dit betekenen dat LG haar vlaggenschip enkele maanden eerder uitbrengt dan haar vorige vlaggenschip. De LG G3 kwam namelijk pas in Juli uit. Door het toestel eerder uit te brengen kan er worden geconcurrereerd met Samsung en HTC.

De LG G4 zal gaan beschikken over een 5.3 inch QHD scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Daarnaast heeft het toestel een Snapdragon 810 chipset met een 1.5 GHz Cortex A53 quad-core processor en een Cortex A57 2.0 GHz processor. Het interne geheugen bedraagt 4GB en het opslaggeheugen 32GB. Ook zal het geheugen uitbreidbaar zijn met een SD kaart.

De camera aan de achterzijde heeft 16 megapixel en is ook voorzien van een QHD videocamera. De selfiecamera aan de voorzijde heeft 5 megapixel en heeft daarnaast ook een Full HD videocamera.

Net zoals de Samsung Galaxy S6 en de HTC One M9 zal de LG G4 bij de release uitgerust zijn met Android 5.0 (Lollipop)

Hoogstwaarschijnlijk zal de LG G4 binnen enkele weken worden aangekondigd, waarna het toestel weer enkele weken later in de schappen zou moeten liggen. De adviesprijs zal liggen rond de €600.

Leave a Reply