Als de iPhone 6 wordt gerepareerd buiten Apple om kunnen bezitters te maken krijgen met een foutmelding die ervoor zorgt dat je iPhone niet meer werkt. Wanneer dit zich voordoet heb je een zogenaamde ‘error 53’. Op het Apple forum komen duizenden klachten van klanten binnen dat de iPhone onbruikbaar is geworden na het tonen van deze melding. Een woordvoerder van Apple heeft bevestigd dat deze foutmelding ervoor zorgt dat je telefoon onbruikbaar is geworden.

Touch ID

Het probleem heeft te maken met de Touch ID-sensor waarmee je vingerafdruk wordt gelezen.

Touch ID is verbonden met de thuisknop waar de sensor inzit. Als onderdelen worden vervangen door een andere partij dan Apple zelf kan het voorkomen dat de vingerafdruk niet meer herkend word en dan wordt de vingerafdrukscanner uitgeschakeld.

Wanneer er daarna een update of herstel van iOS word gedaan, worden er extra veiligheidschecks gedaan. Als gevolg hiervan gaat de iPhone op slot en toont hij een ‘ERROR 53’ wanneer er vervangende onderdelen worden gevonden. Volgens de woordvoerder van Apple is het aanschaffen van een nieuwe iPhone de enige oplossing.

Een journalist die het probleem onderzocht kreeg van Apple te horen dat er geen enkele hardware- of softwareoplossing is. Ook het geheugen is onbereikbaar geworden.

Veel klachten

De website en online community iFixit heeft op de site gemeld dat waarschijnlijk veel gebruikers last hebben van het probleem. Op de site, waar mensen elkaar kunnen helpen met computerproblemen, is een speciale pagina over error 53 meer dan 180.000 keer bezocht.

Gebruikers hekelen dat Apple de telefoonbezitter niet de mogelijkheid biedt de iPhone of Touch ID volledig opnieuw in te stellen. Als de foutmelding er eenmaal is, kan de telefoonfabrikant er ook niets meer mee.

Veel mensen laten reparaties liever door kleine onafhankelijke zaken uitvoeren omdat reparatie bij Apple zelf te duur is.

Bron: The Guardian

Leave a Reply