Ondanks dat de nieuwe Sony Xperia Z4 pas halverwege 2015 gepresenteerd zal worden zijn er nu al enkele foto’s uitgelekt van het nieuwe top toestel van Sony. Het lijkt er op dat Sony’s nieuwe vlaggenschip qua uiterlijk niet veel zal gaan afwijken van zijn broertje, de Z3.

Toch zijn er enkele bijzondere wijzigingen aangebracht aan de nieuwe Sony die op het eerste gezicht niet direct opvallen. Waar voorheen de Sony toestellen diverse klepjes hadden om de poorten af te schermen van water en stof, zijn deze klepjes nu weg. Dat betekent niet dat het toestel niet meer waterdicht is, want een speciale waterafstotende coating moet het toestel “droog” houden. Daarnaast lijkt het toestel weinig verrassingen te hebben: de voor en achterkant zoals gebruikelijk weer van glas met een licht gebogen rand.

Specificaties van het nieuwe top toestel van Sony lekten al eerder uit. Zo zou het toestel een afmeting van 146x72x7,2 millimeter hebben en een scherm van 5,2 inch met Full HD of QHD-resolutie. Daarnaast zou het toestel een octa-core processor krijgen, 3GB aan werkgeheugen en een zeer fraaie 20,7 megapixelcamera.

Wanneer het toestel precies gepresenteerd gaat worden is nog even de vraag. Voorheen kondigde Sony eens in de zes maanden een nieuw toestel aan, maar nu is het al een tijdje akelig stil rondom het concern. Volgens wel ingevoerde bronnen zou de Sony Xperia Z4 medio zomer 2015 gepresenteerd moeten zijn. De releasedatum zou dan ergens tussen augustus en september komen te liggen.

Leave a Reply