Er is vandaag een update verschenen van WhatsApp voor Android toestellen waarbij het mogelijk is om te bellen met je WhatsApp contactpersonen.

Bellen via WhatsApp werkt vrij eenvoudig. Via het tabblad “oproepen” kun je rechtsboven op het icoontje “Nieuwe oproep” klikken om vervolgens een WhatsApp contactpersoon te kiezen die je wilt bellen. De tweede mogelijkheid, welke voor de meesten misschien nog wel makkelijker is, is om via het tabblad “chats” een contactpersoon te selecteren en vervolgens op het bel icoontje rechtsboven te klikken.

Bellen via WhatsApp kost zo’n 300KB per minuut. Dit betekent dat je ongeveer 3MB verbruikt als je 10 minuten belt. Dit is natuurlijk een stuk voordeliger als bellen via het telefoonnetwerk, echter zal de kwaliteit wel minder zijn als je een slechte 3G verbinding hebt. Hierdoor kunnen er haperingen en echo’s ontstaan wat natuurlijk onprettig is tijdens het bellen. Dus mocht jij of de andere partij een slechte 3G verbinding hebben dan is het nog altijd aan te raden om gewoon te bellen via het telefoonnetwerk. Via het Wifi netwerk is de kwaliteit goed te noemen en zullen er niet of nauwelijks haperingen ontstaan.

De belfunctie binnen WhatsApp is voorlopig alleen beschikbaar voor Android gebruikers. De update voor iOS gebruikers zal binnen enkele weken verschijnen in de App Store.

 

Leave a Reply