Op zeer korte termijn gaat KPN al haar abonnees overschakelen op het 4G-netwerk. Ook de klanten die nu een 3G-netwerk in hun abonnement hebben zitten krijgen toegang tot het snellere internet.

Volgens een woordvoerder van KPN zullen de huidige abonnees in de toekomst niet meer te maken hebben met snelheidslimieten op het netwerk. Ook zou de datalimiet worden versoepeld voor de klanten van KPN. Eerder moesten klanten die over hun datalimiet heen gingen betalen voor de extra verbruikte MB’s. Vanaf nu zal enkel de snelheid teruggeschroefd worden naar 64 Kbps.

De provider wilde overigens niet prijsgeven om hoeveel abonnees het precies ging die nu nog gebruik maken van het 3G-internet. “Het zijn geen hele spannende en grote aantallen”. Het is ook onduidelijk hoeveel van deze abonnees overigens al wel over een 4G toestel beschikken.

Voor de meeste van de abonnees die overgaan op het 4G netwerk zal ook het aantal MB’s in het abonnement fors toenemen. Bij sommige abonnementen uit 2010 gaat het zelfs om een vertienvoudiging van het aantal. Gemiddeld zal de bundel van klanten met enkele tientallen procenten worden opgehoogd.

Beschik je als KPN klant al over een 4G-toestel en 4G-simkaart dan hoef je niks te doen en wordt je automatisch overgezet op het nieuwe netwerk. Heb je wel een 4G-toestel maar geen 4G-simkaart, vraag deze dan aan via de klantenservice. Heb je nog een 3G-toestel dan zul je deze allereerst moeten vervangen wil je ook baat hebben bij het veel snellere 4G-netwerk.

De abonnementsprijzen blijven overigens in de meeste gevallen gewoon gelijk. In enkele gevallen zal KPN een verlaging doorvoeren. Voor een overzicht van alle wijzigingen kijk hier!

Leave a Reply