In Nederland ligt het dekkingspercentage van de drie 4G-netwerken die we hebben een stuk hoger dan in vele andere landen. Dat blijkt uit recent onderzoek en een rapport van Opensignal.

Via een app kan de snelheid gemeten worden van consumenten die 4G gebruiken. De gegevens die daar uit komen worden verzameld om vervolgens te bepalen hoe de snelheid is van de beschikbare 4G-netwerken overal in de wereld.

Uit die data zou blijken dat KPN het best dekkende netwerk in Nederland heeft met bijna 90 procent. Vodafone zou ongeveer 80 procent van Nederland dekken, terwijl T-Mobile nu ongeveer 65 procent zou dekken. T-Mobile is overigens nog bezig met de uitrol van 4G waardoor dit percentage nog verder zal stijgen.

Als we kijken naar de snelheden die bereikt worden zien we dat daar T-Mobile het hoogst op scoort met gemiddeld iets meer dan 20 Mbps. Vodafone haalt ongeveer 14 Mbps, terwijl de KPN klanten het moeten doen met rond de 10 Mbps.

Bovenstaande gehaalde snelheden zijn gemiddeld wanneer we dit vergelijken op Europees niveau. In Spanje worden de hoogste gemiddelde snelheden gehaald met rond de 18 Mbps, terwijl in Saudi-Arabiƫ slechts 3 Mbps gehaald wordt.

Leave a Reply